14 Eylül 2010 Salı

Referandum Sonuçları - www.izmirdesanat.org

Referandum sonuç haritasına bakınca Türkiye’nin bize ilkokullarda öğretildiği gibi yedi değil üç bölgeden oluştuğunu görmek mümkün. Federasyon meraklıları bunu değerlendirebilir. Doğuda PKK’nın dediğini kanun bilen Kürtler, Orta Anadolu ve Karadeniz’de AKP, Fethullah Gülen ve müritleri dolayısıyla ABD ve medyasının gücünü ve yönlendirmesini kabullenmiş çoğunluk ve Ege, Akdeniz ve Marmara’nın batısı inadına Atatürk ve Cumhuriyet diyen kesim. Tunceli ve Eskişehir ise araya sıkışmış durumda.
 
Referandumda mükerrer oy kullanan polislerin sahte oylarının referandum sonuçlarına ciddi bir yansıması olacağına inanmıyorum, olsa olsa şeyhlerine ne kadar iyi birer mürit olduklarını gösterme çabasıdır ama bu da nafile bir çabadır elbette. Şeyh için kişiler önemsizdir o peşindeki kendisini uçuracak müridin toplamına bakar. Çünkü kendisini ABD ye pazarlayabilmesinin nedeni bu sayının yüksekliğidir. 

Aydın’da CHP’lilerin yakalarındaki Atatürk rozetinin seçim yasağı kapsamında çıkartılması için polise başvuran AKP li il başkanını ve bu başvuruyu ciddiye alan polis memurunu da zihniyetlerini ortaya açıkça koydukları için tebrik etmek lazım. Bu tavırları mutlaka ödüllendirilmeli. 

Sezen Aksu‘nun adını İzmir’deki sokağından silmeye çalışıyorlarmış, RTE’yi kızdırmamak lazım İzmir’in adını toptan değiştirip Sezen yapabilir, Cüneyt Özdemir‘in dediği gibi bir kararnameye bakar artık böyle şeyler, ya da fermana demek daha doğru.
 
Türkiye’nin daha demokrat, daha özgür bir ülke olacağını zannedenler ise önümüzdeki süreçte koltuklarına yapışıp izlemeye devam etsinler senaryosuna destek verdikleri filmi… 

Yetmez ama evet diyen arkadaşlar da izlemeye devam etsinler, AKP nin geldiği konumun yetmediğini Padişahlığın bile yetmeyeceğini ama yine de EVET dediklerini unutmadan… 

Ve günün birinde bu ülke yaşanılmaz bir hale gelirse ortalıkta EVET diye dolanan sanatçılar sakın ola ki yurtdışına kaçıp orada yalnız vatanından uzak sürgün ve hüzünlü sanatçı rolü oynamasınlar sözlerinin arkasında durup burada destek verdikleri diktatoryanın keyfini çıkarsınlar…

En içten yanılıyor olma dileklerimle…www.izmirdesanat.org

4 yorum:

  1. Merhaba arkadaşlar.Türkiye bir referandum daha geçirdi.Bu referandum üzerine tartışmak istemiyorum.Ama sadece şu kadarını söyleyebilirim,eskiden sermayenin,iktidarın ve ülkenin sahibi olan kesim,şimdi bunu feodal düşünceye karşı kaybetmiş bulunuyor.Küresel sermayenin temsilcileri açısından değişen bir şey de şu;sermaye akışının önünde engel olan Anayasa ,artık engel olmaktan çıktı.Bunu yaşayıp göreceğiz.
    Diğer etnik ve dinsel değişim zaten uzun süreden beri uygulanıyor.
    Türkiye,küresel sermayenin (emperyalizmin) istediği gibi dönüştürülüyor.Eskiden bizi ezmeye,yok etmeye kalkan diktatörlük ve onların uşakları şimdi ne yazık ki bizlerle aynı durumdalar.Her şeye rağmen mücadele etmeye,halkımızı özgür ve bağımsızlaştırmaya devam edeceğiz.Bizim düşüncelerimize (çağdaş,demokrat,laik,birlikte yaşamaktan yana olan,özgür düşünen her düşünce) yakın olan herkese kapımız açıktır.
    Referandum sonucuna bakarak bir sonuç çıkarmak ise bence yanlış.İnsanlar çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir.Çıkarlar ise ,insanların düşünce yapısıyla,ekonomisiyle,kültür düzeyiyle doğru orantılıdır.

    Bizlerin çok iyi bildiği bir şiir ve şarkı vardır.Sabahattin Ali'in Sinop cezaevinde yazdışı şiir:Başın öne eğilmesin,aldırma gönül aldırma,ağladığın duyulmasın,aldırma gönül aldırma...
    Saygı ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Mehmetciğim,

    en içten, yanılıyor olma
    dileklerine katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Mehmet'ciğim,
    Referandumda "evet" ya da "yetmez ama evet" diyen sanatçıları, özellikle de Sezen Aksu, Ediz Hun, Lale Mansuroğlu gibi, daha önce "daha fazla demokrasi" ve "Cumhuriyet" mitinglerinde boy gösteren sanatçıları şiddetle protesto ediyor,iktidar tarafından hayal edilen şeriat düzeninde kendilerine iyi bir kariyer ( özellikle kadınlar) ve cennette torpilli mekanlar dilerim.
    Neye yol açtıklarını umarım görürler.

    Çoooook çalışmamız lazım, çok.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Evet Metincim Çokkk Çalışmamız Lazımmmm Çokkkk...Evlatlarımız İçinnn, Torunlarımız İçin...
    Bizi, Bizim İstediğimiz Gibi Anmaları ve Hatırlamaları İçin...

    YanıtlaSil