1 Ekim 2010 Cuma

LEYLEKLERİN DÖNÜŞ ZAMANI

Yaz bitti. Leylekler Afrika'ya doğru gitmek için çeşitli yönlerden gelip burada toplaşıyorlar ve topluca güneye doğru gidiyorlar. Yaz gelince de güneyden gelip burada toplaşıyorlar ve yurdun çeşitli yerlerine dağılıyorlar. Tam bir görsel şölen.

8 yorum:

  1. Sevgili Metin,
    Leyleği havada gören çok seyahat edermiş.Gönderdiğin fotoğrafa bakarsak sen hiç durmayacaksın galiba.Evliya Çelebiden sonra Evliya Metin olarak seninde seyahat anılarını zevkle okuruz bundan sonra.......

    Sevgilerimle......

    YanıtlaSil
  2. Harika bir görüntü Metin. Burada dediğin yer neresi? Yumurtalık mı?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Burası derken Botaş'ı kastediyorum Mehmet'ciğim. Leyleklerin göç yollarından bir tanesi de burada. Yaz başında İskenderun Körfezinden Botaş ve yanımızdaki gübre fabrikasının üzerinde toplanıp Türkiye içine ve Rusya' ya doğru gidiyorlar. Yaz sonunda ise gittikleri yerlerden nasıl ve ne zaman çıkıyorlarsa bilinmez, aynı günde kuzeyden, batıdan gruğlar halinde gelip burada toplaşıyorlar ve biriktikten sonra da güneye doğru yola devam ediyorlar. Bu gösteri her yıl iki üç kafile halinde sürekli tekrarlıyor.
    Hatta bir yıl, oldukça yorulmuş olacaklar herhalde, buradaki çamlarımızın üzerinde konakladılar bir akşam. Aman tanrım ağaçların üzeri binlerce leylekle doldu. Lojmanlarımıza kadar geldiler ve sabaha kadar da lak lak ettiler. Ne çeneleri varmış anlatamam. :))
    Amma da National Geographic Wild oldu haaaa :))))

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Metinciğim, yıllar önce böyle bir görüntüyü ben de izlemiştim, hem de sıkılmadan saatlerce. Beylikdüzünde , makinam yoktu yanımda, görüntüleyemedim. fakat hafızama yerleştirmiştim, çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
  5. Çiğdem'ciğim,
    Öncelikle MERHABA, kayıplardaydın. Umarım bir aksilik yoktur.

    Bu güzelliği her yıl yaz başında ve yaz sonunda izlemek gerçektende çok keyifli. Bu yaz başı umarım videoya alabilirim.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. MERHABA,
    Sağol Metinciğim bir terslik yok.
    UMARIM VİDEOYA ALABİLİRSİN, HARİKA OLUR.
    ben izlerken şunu farketmiştim, bir tane denetimci vardı ve devamlı toplanan sürülerin etrafında dolaşıyordu. bir öne gidiyor sonra tekrar sürüyü kontrol edercesine en arkaya geçiyordu. sanki konvoya katılan tüm ailelerin fertleri gelmişmi diye, çok ilginçti.

    YanıtlaSil
  7. üstteki fotoğrafa, şimdi tekrar baktım.
    çok dağınıklar, benim gördüğüm göç, çok düzenli, sırma gibiydi vallahi,dizi dizi sıralanmışlardı, her aile bir gurup şeklindeydi. Metinciğim, seninkilere söyle daha düzenli toplansınlar.

    olmadı dedi, Çiğdem Halanız ,,,,dersin.

    SEVGİLERİMLE.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Çiğdem, fotoğraf leyleklerin göçe başlamadan önceki toplaşmaları durumudur. Bu toplaşmadan sonra herhalde sayım yapılıyor, herkes tamam olduktan sonra ikili üçlü sıraya giriyorlar ve güneye doğru gayet sıralı ve düzgün bir şekilde göçe başlıyorlar. Aynen tur kafileleri gibi davranıyorlar.
    Ama topalnırken hakikaten baya dağınık duruyorlar, bu yaz geldiklerinde onlara seni hatırlatırım. :)

    SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil