25 Aralık 2013 Çarşamba

kızlar canlanın bakayım yazın birşeyler  iyimisiniz hoşmusunuz  bari nasıl olduğunuzu bilelim....

24 Aralık 2013 Salı

17-19 Mayıs 2014 Çeşme

Çeşme'de, 17-19 Mayıs tarihleri arasında toplanılması çoğunluk kararı çıkmıştır. Dışarıdan gelecek olanlar, bu ay içinde uçak biletlerini  daha ucuza alabileceklerinden, cuma gününe kadar olumlu-olumsuz görüşlerinizi yazınız. Nazif'in dediği gibi bloğun can çekişmesi, ileride toplantılarımızın da katılımının düşmesine neden olacaktır. Herkesten görüş bekliyoruz. Katılıp katılamayacağınızı, kaç kişi geleceğinizi, oda isteğinizi belirtmenizi bekliyor hepinize sevgilerimi gönderiyorum.

21 Aralık 2013 Cumartesi

BİR İKİ KİŞİNİN ÇABASI İLE CAN ÇEKİŞİYOR ....

NE ACI !!!! BLOGUMUZ ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL...SICAK SIMSICAK BİR PAYLAŞIM YERİYDİ ... ŞİMDİ SOĞUK BİR YER OLDU....DEMEK Kİ HER ŞEYİN BİR SONU VARMIŞ !!!

14 Aralık 2013 Cumartesi

12 Aralık 2013 Perşembe

Çeşme 2014'e Doğru

Sevgili arkadaşlarım,

Gülçin ile henüz bu konuda görüşmedim ama yavaş yavaş program yapmamız gerekiyor. Ocak ayına kalmadan uçak biletlerimizi indirimli alabiliriz. Aşağıda da görebileceğiniz gibi; pek tartışmaya yer bırakmayacak şekilde, pazartesiye gelmesi nedeniyle 19 Mayıs uygun görünüyor. 17 Mayıs giriş, 19 Mayıs çıkış şeklinde ayarlanabilir. Tabii öncelikle Gülçin'in görüşleri bizi yönlendirecek. Lütfen görüşlerinizi paylaşın ve bir an önce bir program yapalım. Sevgilerimle...

1 Aralık 2013 Pazar

ÖLÜM HER ZAMAN ACI VERİR.SEVGİLİ İLYAS-GÖNÜL VE SEVGİLİ ÇOCUKLAR SİZLERE SABIR DİLİYORUM.ALLAH RAHMET EYLESİN...

SEVGİLİ İLYAS ve GÖNÜL,

Başınız sağolsun. Acınızı yürekten paylaşıyorum. Allah rahmet eylesin.

Sevgili İlyas'ın babası, Sevgili Gönül'ün kayınpederi vefat etmiştir. Cenazesi bugün öğle namazını müteakiben kaldırılacaktır. İlyas'a, Gönül'e, çocuklarına baş sağlığı diliyorum.

27 Kasım 2013 Çarşamba

Allah şükür yarabbim 32 gün sonra nihayet tel ve internet bağlandı

resmen çıldırttılar beni böyle bir şey olamaz yani. Neyse doğum günlerini kaçırdığım arkadaşlarıma  mutlu uzun ömürler dilerim. Metin'ciğim sizin için sevindim ailecek güzel ömürler dilerim. Cumhur'cuğum yeni işini tebrik ederim hayırlı olsun. Çok güzel geçen gecenin resimleri de doğal olarak çok güzel  herkese çok teşekkürler özellikle Çiğdem'ciğime. Cafer'ciğimizin de ellerine ağzına sağlık yediğini içtiğini anlamadı vallahi.Şarkıyı unuttum diye hakkımda atıp tutmayın dada  yaparım sizi haaa ona göre:))

19 Kasım 2013 Salı

BUGÜN MUTLU BİR GÜN...


Sizlere daha önce belirttiğim üzere, kızımı nüfusuma alma için açmış olduğumuz mahkeme nihayet bugün sonuçlandı. 
Bu sabah Ankara'dan Mediha İŞÇİ adıyla gelen sevgili kızım, bu sabah yapılan ikinci duruşma sonucu Melda BEKMEZ olarak Ankara'ya döndü. Artık resmi olarak iki çocuklu oldum.
Mutluluğumu paylaşmak istedim.
Sevgilerimle... 

11 Kasım 2013 Pazartesi

10 Kasım 2013 Pazar

Nice Yıllara İlyas, Doğum Günün Kutlu Olsun !


Doğum Günün Kutlu Olsun Keriman !


İŞİ GÜCÜ OLAN Bİ İNSANIM ARTIKIN ...!

Sevgili arkadaşlar,
Son buluşma gecemizin ortalarında gelen bir telefon sonucu pazartesi gününden itibaren epey ara verdiğim çalışma hayatına hızlı bir giriş yaptım.
Bir haftadır oldukça yoğun bir tempoda çalışıyorum...Eee o kadar uzun bi aradan sonra demek ki kondisyon düşmüş olmalı ki saat 23 de uyumak istiyorum;)
Tabii bu arada son buluşma ve çiğ köfte partimize yapılan yorumları görmüş olmakla birlikte yanıt veremedim.
Önce fikir sahibi kim bilemem ama ona teşekkür etmeliyim...
Geçenlerde telefonda Sercan'a da söylediğim gibi aramızdaki "hesapsız kitapsız ölçmeden tartmadan son derece yalın" arkadaşlık ilişkimiz beni acaip tatmin ediyor. Bu yüzden bu tür etkinlikleri kaçırmak istemiyorum....
İkincisi bu gecenin ev sahibi Çiğdem'e çok ama çok teşekkür ederim... Keyif dolu misafirperverliği ve zahmetli hazırlıklarına bizi katmadan tek başına üstlendiği için...
Çiğ köfte yapımı sazı ve sesi ile  ile gecenin mimarı Sevgili Cafer ve Sevgili Hesna ya sözle teşekkür kifayetsiz kalacağı kanaatindeyim... Değil mi? Sizinde benimle aynı fikirde olduğunuzu umarım ;)
Başta ben olmak üzere Müjgan, Sermin, Nazif ve Özlem veee deee Figen'e ayrıca Çiğdemin temel komşusu ve benimde kurstan sıra arkadaşım Mehmet ve eşi Dilek hanıma da teşekkür ederim...
Biz yedik tadını aldık. Sizde baktınız yalandınız gari. Bi dahaki sefere hep beraber yapmak dileğiyle...

3 Kasım 2013 Pazar


GECENİN AÇILIŞI 




ÇİĞ KÖFTE HAZIRLANIRKEN


BU ARADA ÇİĞDEM'İN YAPTIĞI NEFİS MEZELERİ DE UNUTMAMAK GEREKİYOR.ELLERİNE SAĞLIK ÇİĞDEMCİĞİM....

CUMHUR SERMİN'İ ÇİĞ KÖFTE İLE BESLERKEN.


GECE BOYUNCA FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKEN KENDİME TEŞEKKÜR EDİYORUM.



DAVETE KATILAN ARKADAŞLARIMIZI TEKRAR GÖRMEKTEN ÇOK KEYİF ALDIK.




YAPTIĞI ÇOK LEZİZ ÇİĞ KÖFTEYLE MİDEMİZE,DİNLEMEYE DOYAMADIĞIMIZ SAZI VE SESİYLE KULAĞIMIZA ZİYAFET ÇEKEN SEVGİLİ CAFER'E ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.






DÜN GECE BİZE EV SAHİPLİĞİ YAPAN SEVGİLİ ÇİĞDEME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.




2 Kasım 2013 Cumartesi

Sevgili ve çok değerli arkadaşlarım, can dostlarım;

Doğum günümü hatırlayıp kutladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, 
sağolun, var olun.
DOĞUM GÜNÜN KUTLU VE MUTLU OLSUN SEVGİLİ MEHMET...SEVGİLERİMLE..

1 Kasım 2013 Cuma

DOĞUM GÜNÜ

SEVGİLİ MEHMET NİCE MUTLU,SAĞLIKLI YAŞLAR
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN ARKADAŞIM.
SAĞLIK, HUZUR VE KEYİFLE YAŞANACAK NİCE YILLAR...

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN SEVGİLİ DOSTUM.

SANA NASIL BİR HEDİYE UYGUN OLUR ACABA DERKEN BİR ŞARKI SANIRIM EN GÜZEL HEDİYE OLACAK.
iZMİR YÂR İSE... ONDAN AYRI KALMANIN NASIL BİR DUYGU OLDUĞUNU ÇOK DOĞRU ANLATTIĞI İÇİN ÜSTÂD MÜNİR NURETTİN SELCUK'UN BU BESTESİNİ SANA HEDİYE EDİYORUM....
http://www.dailymotion.com/video/xkfo72_munip-utandi-yar-senden-kalinca-ayri-istemem-yazi-bahari_music

MEHMEEEET


SEVGİLİ KARDEŞİM MEHMET ALTINTAŞ...

İYİ Kİ DOĞDUN... İYİ Kİ HAYATIMIZDASIN...

SEVDİKLERİNLE... SAĞLIKLA...NİCE MUTLU YAŞLARA...

14 Ekim 2013 Pazartesi


Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, 
insanlar vardır dostluğu paylaşmak için,
ve bayramlar vardır sevgi ile kucaklaşmak için,
Çeşme akşamlarından hepinizin bayramı kutlu olsun.

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
KURBAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR, SAĞLIKLI, HUZURLU VE MUTLU NİCE BAYRAMLAR DİLERİM.

SEVGİLERİMLE...

13 Ekim 2013 Pazar

TÜM ARKADAŞLARIMIN BAYRAMINI KUTLAR ESENLİKLER DİLERİM. SEVGİLER....

Sağlıklı huzurlu mutlu çok bayramlara inşallah :)


MERHABALAR,
SAĞLIKLI ,HUZURLU VE KEYİFLİ BİR BAYRAM DİLEKLERİMİZLE....

Arkadaşlar, 14 Ekim sabah Çeşme'de, Rıdvan Oteldeyim. 19 Cumartesi sabah ayrılıyorum. Yılmazer'de bu programa katılacaktı ama son anda vazgeçti. Ben oradayım beklerim efendim.

11 Ekim 2013 Cuma

İYİYİİİİİİM NAZİF'CİĞİM.
NEDEN KİMSE BLOĞA GİRMİYOOOOR?
HEEEEEYYYYYY! ARKADAŞLAR. N A S I L S I N I Z ??????????????????????????

4 Ekim 2013 Cuma

ÇİĞDEM,
SEVENLERİN VE SEVDİKLERİNLE  NİCE GÜZEL YILLAR DİLİYORUM.

28 Eylül 2013 Cumartesi

3- 6 Ekim tarihleri arasında yapılması düşünülen Gaziantep gezisinin iptal olmasına çok üzüldüm. Nedenleri hakkında kimseden bir ses çıkmamasına da ayrıca üzüldüm.

İlk olarak galiba ben bu geziye hukuki bir durum ortaya çıkması nedeniyle katılamayacağımı bildirmiştim. Ancak daha sonra Mehmet'ler ( Altıntaş ve Yılmazer ) ile yaptığım görüşmelerin sonunda, mutlaka bir gün de olsa kaçamak yaparak aranıza katılmaya çalışacağımı belirtmiştim.

Tarihi çok önceden belirlenen bir geziye, blogtaki yazışmalardan anladığım kadarıyla son dakikalarda çeşitli gerekçelerle iptaller gelmeye başlamış ve gerisi de gelmiş. Ve sonuçta gezinin iptali..........

Dostlar, yapmayı planladığımız geziler açıkçası bana göre birer vesile. Gerçek olan ise kısa bir zaman da olsa bir araya gelebilmek, birbirimizi görmek. Yaptığımız buluşmalar için verilen emekler sadece birlikte güzel bir zaman paylaşabilmek için, bu nedenle de mekanın çok da önemi yok açıkçası.

Önümüzdeki zamanlarda bunun acısını çıkarmak ve çok daha iyi günlerimizin olması dileğiyle...

HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM VE SEVECEĞİM.

SEVGİLERİMLE...

27 Eylül 2013 Cuma

24 Eylül 2013 Salı

Arkadaşlar, İstanbul'dan geleceklerin biletleri promosyonlu olduğu için iptal ya da erteleme yapamıyoruz. O yüzden kalan sağlar buluşalım derim.

23 Eylül 2013 Pazartesi

Sevgili Arkadaşlar,

Gaziantep gezisine Cumhur'da iş güvenliği kursu nedeniyle katılamayacağını bildirdi, lütfen Çarşamba gününe kadar görüşleriniz varsa yazın. Sevgiler.

18 Eylül 2013 Çarşamba

İSG UZMANLIĞI HAKKINDA BİR KAÇ SÖZ

Merhabalar,
TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ve 18-20 Nisan 2013 tarihleri arasında Adana Çukurova Üniversitesi'nde yapılan VII. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi'ne kurumumuz adına izleyici olarak katıldım.
Kongrede konuşmacıların dikkat çektikleri hususlar şunlardı:

1. İSG uzmanları, işveren vekili olarak çalışacakları için, işyerinde meydana gelecek olaylar ( iş kazası ) hakkında hukuk karşısında sorumlu olacaklardır.
2. Aynı uzmanlar, işyerlerinde tespit etmiş oldukları olumsuzlukları, alınması gereken tedbirleri işverene bildirecek ve yerine getirilmesini isteyeceklerdir. İşveren yerine getirmez ise bu durumu Bakanlığa bildirerek işverenlerini ihbar etmekle yükümlüdürler.
3. Bu yükümlülüğü yerine getiren uzmanı işveren işte tutar mı? Hem ücretini işverenden alacaksın, hem ona zaman ve maliyet yükleyeceksin, hem de Bakanlığa şikayet edeceksin. İşveren de tüm bunlara sessizce katlanacak!!!
4. İşyerinde meydana gelen bir iş kazasında, öncelikle uzmana ne tür tespit yaptığını ( risk analizi ), işçiye tam ve yeterli eğitim verilip verilmediğini, alınması gereken güvenlik tedbirlerini soracaklar ve hukuk karşısında işveren vekili olarak hesap verecekler.

Yani kısaca, çalışırken uzman ama risk olması durumunda, gerekli tedbirleri almayan işveren vekili pozisyonunda olacaklar. Bu da tabii pek güzel bir durum değil.

Sevgili Çiğdem'ciğim,
Burada konuyu daha uzun bir şekilde aktaramam. Sadece aklıma gelen notlarımı paylaştım. Bu ve benzer konularda daha fazla bilgiyi mail ile paylaşabilirim. Aldığın eğitim gerçekten çok güzel. Eğitimcilerine bu durumları sorarsan ( ve tabii ki hukukçulara da ) daha detaylı bilgi alabilirsin.
Kongrede TMMOB ve değişik işkollarının temsilcileri, bu kanunun özellikle işverenleri sorumluluktan kurtararak İSG uzmanlarına yıkma kanunu olduğunu söylediklerinde Bakanlık temsilcileri "bu kanunun iyi niyetle yola çıkılarak hazırlandığını, İSG uzmanlarına istihdam sağladığını, işverenlere yükümlülükler getirdiğini ve bu şekilde işçinin yanında olan bir kanun olduğunu söylediler, ancak İSG uzmanlarının yukarıda belirtilen sorunlarının hukuksal bir sorun olmayacağını ya da işverenler karşısında güvencede olacaklarını söyleyemediler.

Bu konudaki endişelerimi paylaşayım istedim.

Sevgilerimle...

17 Eylül 2013 Salı

Bloğumuz ve Gaziantep Gezisi hk.

Değerli arkadaşlarım,

Facebook hesabımın kapanması nedeniyle, blog hesabım da kapanmış. Blog ayarlarını değiştirerek yeniden yayına aldırdım. Bunun için hepinizden özür diliyorum.

Bugün Çiğdem ile görüştüğümde, kendisinin iş güvenliği eğitimi kursuna gittiğini, kursun geçerli olabilmesi için 03-11 Ekim tarihleri arasında kurum stajı yapması gerektiğini ve bu nedenle de Gaziantep gezisine katılamayacağını bildirdi. Bildiğiniz gibi otel ile konfirmasyon yapmıştık. Umarım katılım konusunda başka bir geri adım olmaz. Sevgilerimle.

11 Eylül 2013 Çarşamba


Arkadaşlar, Çiğdem'in mailinden sonra birazcık araştırma yaptım. Yeteri kadar iş güvenliği uzmanının bulunmaması nedeniyle 50’den az çalışanı olan çok tehlikeli ve tehlikeli sınıftaki işyerleri için bu yükümlülük 01.01.2014 tarihine ertelenmiş. Aynı şekilde 50’den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve yardımcı sağlık personeli istihdam yükümlülüğü 01.07.2016 tarihine ertelenmiş. 
İş güvenliği uzmanı sertifikası alabilmek için; mühendis, mimar veya teknik eleman (teknik öğretmeler ile üniversitelerin fen veya fen-edebiyat fakültelerinin fizik veya kimya bölümleri ve iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları) olmak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''ndan "Eğitim Kurumu Yetki Belgesi" almış olan kuruluşların düzenledikleri eğitimlere katılmak ve eğitim katılım belgesi almak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yaptırılacak sınavda 100 puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekiyor.
İş güvenliği uzmanları (A), (B) ve (C) olmak üzere üç grupta sınıflandırılmaktalar.
  • (A) sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasına sahip olanlar, az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere bütün tehlike sınıflarında yer alan işyerlerinde,
  • (B) sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasına sahip olanlar, tehlikeli ve az tehlikeli sınıflarında yer alan işyerlerinde,
  • (C) sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasına sahip olanlar, az tehlikeli sınıfında yer alan işyerlerinde,
görev yapabiliyorlar.

İş Güvenliği Uzmanlığı eğitim programları; 180 saat teorik ve 40 saat uygulama olmak üzere toplam 220 saatten az olamıyor. Teorik eğitimlerin en fazla yarısı uzaktan eğitim olarak verilebiliyor.

İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimine katılabilmek için mühendis, mimar ve teknik elemanların aşağıda belirtilen belge ve bilgiler ile başvuruda bulunmaları gerekiyor.
  • Başvuru yapılan eğitim kurumuna hitaben yazılan ve adayın sınıfına göre hangi iş güvenliği uzmanlığı programına katılacağını belirten ve T.C. kimlik numarası ile iletişim bilgilerini içeren başvuru yazısı,
  • Adayın mühendis, mimar veya teknik eleman olduğunu gösteren diploma veya mezuniyet belgesi,
  • (A) sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı eğitim programına katılacaklar için (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az dört yıl fiilen görev yaptığını gösteren belge,
  • (B) sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı eğitim programına katılacaklar için (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi ve bu belgeyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını gösteren belge,
  • İş Güvenliği Uzmanlığı yenileme eğitim programlarına katılacaklar için geçerli mevcut belge.
2013 yılı sınavları tamamlanmış. Bundan sonraki sınav 2014 Mayıs döneminde yapılacakmış. Ancak uzman sıkıntısı nedeniyle Ocak ayında bir sınav yapılması söz konusuymuş.

İstanbul'da Anadolu yakasında Üstadlar adlı bir eğitim kurumunun 30 Ekimde başlayacak bir eğitim programı var. program hafta içi veya hafta sonu oluşuna göre 6 ile 8 hafta sürüyor. Kurs ücreti 1800 TL ve 2200 TL.

Sizler de edindiğiniz bilgileri paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar

BİLGİSAYAR İŞLEMCİSİNİ SOĞUTAN SİSTEMİ YAPAN KİŞİNİN BİLİMSEL AÇIKLAMASI :))))))))))))


9 Eylül 2013 Pazartesi

Doğum Günün Kutlu Olsun İZMİR!

Sen “9 Eylül” dersin iki kelime
Ben değişen yazgı anlarım
Özgürlük anlarım, bağımsızlık,
Sen “İzmir” dersin iki heceyle
Ben sevinçten ağlarım.....

Sen 9 Eylül dersin iki kelime
Ben onurlu bir halk anlarım
Rüzgarın çevirdiği sayfa anlarım
Sen “İzmir” dersin iki hece
Ben saygıyla ayağa kalkarım…

Doğum Günün Kutlu Olsun İZMİR!
 
 

3 Eylül 2013 Salı

03-06 Ekim 2013 Gaziantep Gezisi

Değerli arkadaşlarım,

Görüştüğümüz otellerden Gaziantep'te aynı tarihlerde düzenlenecek yiyecek-içecek festivali nedeni ile son anda iptaller oldu. Figen'in sayesinde, 4 Yıldızlı Otel Tilmen ile tek kişi 90 TL, çift kişi 140 TL. oda+kahvaltı dahil ön anlaşmaya varıldı. Kalacak kişi isimleri ve oda taleplerini bildirmemiz gerekiyor. Aşağıdaki listede değişiklik  yapmak isteyenler acilen haber verirlerse sevinirim.

- Gülçin +Müjgan ---Çift kişilik oda
- Çiğdem
- Gönül
- Figen
- Sercan
- Metin
- Cumhur
- Yılmazer
- Mehmet













http://www.hoteltilmen.com.tr/

29 Ağustos 2013 Perşembe

ANKARA'DAN SONRA ESKİŞEHİR'E HIZLI TRENLE GEÇİP PORSUK KIYISINDA BİRA ZİYAFETİ ÇEKTİK...



TÜM BU GEZİYİ PLANLAYAN VE BİZİ TRENLERLE,TRAMVAYLARLA VE METROLARLA GEZDİREN  SEVGİLİ OĞLUMUZ ARCA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ................




Resim yazısı ekle